Hoppa direkt till innehåll

Gör ditt hem till ett smart hem!

TryggHemma är en samling tjänster för dig som vill få bättre styrning och bevakning av ditt hem. Med sensorer och smartplugs som kommunicerar med varandra och stadsnätet, kan du få kontroll över bl.a. spis, micro och kaffemaskin. Du får även information eller varning om en dörr eller ett fönster är öppet eller stängt, samt om någon rörelse registreras i ditt hem. Och självklart kan du styra belysningen efter dina egna behov. Så med de här smarta sensorerna kan både du och dina närstående ha koll på ditt hem även när du inte är hemma.

Installation och rådgivning ingår och tjänsten är enkel att komma igång med och använda.

Kom igång med TryggHemma-tjänsten – en trygg start för hemmet!


För beställning, demonstration eller frågor!

Kontakta oss på 08-706 91 35 eller via e-post på info@sundbybergsstadsnat.se
Eller anmäl ditt intresse med nedanstående formulär så kontaktar vi dig.
Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att Sundbybergs Stadsnät sparar mina uppgifter.
Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.
trygghemma-sensorer

Så här fungerar sensorerna i Trygghemma-tjänsten

Det ska vara enkelt att vara Trygghemma!

All kommunikation mellan sensorer och smartplugs utgår ifrån Trygghemma-boxen som är hjärtat i ditt smarta hem! Här nedan visar vi några exempel på hur du skapar en tryggare och bekvämare vardag med Trygghemma-tjänsten.
Exempel på ett uppkopplat smart hem

Smart rörelsesensor tillsammans med smart dörr- och fönstersensor

Rörelsesensor tillsammans med dörrsensor

Dörr-/Fönstersensorn kan skicka ett meddelande till dig när ytterdörren öppnas, så du vet att barnen kommit hem från skolan.
Dörr-/Fönstersensorn kan även skicka ett meddelande till dig när någon öppnar balkongdörren. Den kan också varna om fönstret har stått öppet för länge, och du kan ställa in den på olika tidsintervall beroende på utetemperaturen.
Tillsammans med en rörelsesensor kan du ha uppsikt om en anhörig verkligen har gått ut och inte bara öppnat dörren. Dessutom kan du få ett meddelande om någon gått in på toaletten men inte kommit ut inom en förutbestämd tid.
Självklart kan sensorn också tända kvälls­belysningen när du kommer hem från jobbet. Som en vanlig Dörr/Fönstersensor.

Smart elplugg

Smarta elpluggar

Den smarta elpluggen kan larma om kaffebryggaren, micron eller andra elektriska apparater är påslagna när du öppnar ytterdörren. Om det blir för kallt eller varmt kan den sätta igång en fläkt. Den kan varna när kaffebryggaren har stått på för länge, och är du inte hemma kan du kontrollera på distans om den är avstängd.
Självklart kan elpluggen också fjärrstyras och schemaläggas, eller mäta din elförbrukning. Som en vanlig elplugg.

Smart dörr- och fönstersensor

Dörr-/Fönstersensor

Dörr-/Fönstersensorn kan skicka ett meddelande till dig när någon öppnar ytter- eller balkongdörren. Den kan även varna om fönstret har stått öppet för länge, och du kan ställa in den på olika tidsintervall beroende på utetemperaturen. Den kan även påminna dig om att balkongdörr eller fönster står öppna när du öppnar ytterdörren.
Tillsammans med en rörelsesensor kan du ha uppsikt om en anhörig verkligen har gått ut och inte bara öppnat dörren, eller också kan du känna dig trygg i vetskapen om att barnen kommit hem. Dessutom kan du få ett meddelande om någon gått in på toaletten men inte kommit ut inom en förutbestämd tid.
Självklart kan sensorn också tända kvälls­belysningen när du kommer hem från jobbet. Som en vanlig Dörr/Fönstersensor.

Smart rörelsesensor

Smart Rörelsesensor

Rörelsesensorn kan väcka huset när du själv vaknar, tända belysning, sätta på musik och starta kaffebryggaren? Eller tända ledbelysning om du stiger upp på natten?
Den har också funktionen att larma om ingen har rört sig inom ett förutbestämt tidsintervall, för att uppmärksamma att en person t. ex. har fallit omkull och inte kan resa sig upp.
Den mäter även temperatur och ljusstyrka, och kan t. ex. aktivera en fläkt om rummet blir för varmt, eller anpassa belysningen efter dagsljuset. Tillsammans med en dörrsensor kan du ha uppsikt om en anhörig verkligen har gått ut och inte bara öppnat dörren, eller också kan du känna dig trygg i vetskapen om att barnen kommit hem. Självklart kan sensorn också tända belysningen när du kommer in i ett rum eller ut på altanen. Som en vanlig Rörelsesensor.

Smart strömbrytare för att styra smarta enheter

Smart strömbrytare

Strömbrytaren kan släcka och stänga av elektriska apparater när du går och lägger dig och samtidigt aktivera en rörelsesensor som tänder ledbelysning om du går upp på natten. Och när du stiger upp på morgonen kan den tända och slå på de apparater du valt. Vi kallar den Dag/Natt-knapp.
Du kan även välja ett "Hemma/Borta"-alternativ, där du väljer vilka funktioner, sensorer eller elektriska apparater som ska aktiveras eller stängas när du kommer hem alternativt lämnar hemmet. För det är du som väljer vad knappen ska styra – utifrån dina egna behov och på dina egna villkor.
Stiliserad illustration av Sundbyberg