Språk

Anslutning för bostadsrätter och samfälligheter

Vår fiberanslutning handlar inte bara om snabbare internet och lägre priser, utan också om de boendes valfrihet. Med Sundbybergs Stadsnät kan var och en själv välja sina bredbandstjänster. Vi erbjuder full valfrihet av bland annat internet, tv och telefoni med många konkurrerande leverantörer som erbjuder ca 250 olika tjänster.
Solen lyser mot två stora lägenhetshus.

Fiberanslutning för bostadsrätts- och samfällighetsförening

Bor du i en bostadsrättsförening eller i en samfällighetsförening är det föreningens styrelse som för diskussionen om fiberanslutning med Sundbybergs Stadsnät. Som medlem i föreningen kan du påverka och lyfta frågan till styrelsen.

Intresseanmälan från föreningen

Är du styrelsens kontaktperson i frågan kan du göra en intresseanmälan från föreningen här. Vi kontaktar dig då för ett personligt möte och en besiktning av förutsättningarna. Därefter får du ett avtalsförslag och beslutsunderlag för fortsatt diskussion.

Intresseanmälan från fastighetsägare

* Obligatorisk information

Adress *

Intresseanmälan från boende

Som boende i föreningen kan du påverka din styrelse. Öppna formuläret för intresseanmälan här nedan och fyll i formuläret, uppmana dina grannar att göra det samma. När tillräckligt många gjort det kontaktar vi styrelsen och berättar om intresset som finns inom föreningen.

Du anmäler ditt intresse här på webben. Vi tar emot anmälningar från alla bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och samfälligheter i Sundbyberg.

Intresseanmälan från boende

* Obligatorisk information

Adress *

Router ikon.

Är din bostad redan ansluten?

Bor du i en fastighet som redan är ansluten till Sundbybergs Stadsnät kan du beställa bredbandstjänster redan idag.

Upptäck våra tjänster

IntelliHem

Intelligenta tjänster som är anpassade för dig och ditt hem.

Internet

Vi erbjuder ett stabilt och säkert bredbandsnät med hög prestanda.

Tv

Med tv via Stadsnätets fiberanslutning kan du välja helt fritt hur du vill ha din tv-tjänst.

Telefon ikon

Telefoni

Med en fiberansluten telefon kan du ringa som vanligt. Dessutom blir det både enklare och mindre kostsamt.

Välfärdstjänster

Intelligenta tjänster i hemmet kan hjälpa våra seniora medborgare att bo kvar hemma, eller fungera som ett stöd för personer med funktionsvariationer med eget boende.

Vanliga frågor

Definitioner

Vad är drift- och serviceavgiften?

Sundbybergs Stadsnät debiterar småhusägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och samfälligheter en nätavgift som vi kallar drift- och serviceavgift. Enkelt uttryckt ger nätavgiften tillgång till uppkoppling och kapacitet i nätet samt är en förutsättning för att vi ska kunna underhålla, drifta/uppgradera nätet och dess utrustning.

I avgiften ingår också teknisk support samt rådgivning och service med alltifrån tjänsteval till möjligheter att installera olika typer av fastighetsteknik. Vid frågor eller problem med anslutningen ger vi snabb support. Kan vi inte lösa det på telefon kommer vi ut och felsöker i fastigheten eller lägenheten.

Fiberanslutning

Vad ingår i anslutningsavgiften?

Vid en fiberanslutning etablerar vi en fiberoptisk anslutningspunkt i källarutrymmet, om inget annat avtalats. Fastighetsägare har möjlighet att via en annan entreprenör bygga fastighetsnätet. Alternativt kan vi offerera och utföra även detta arbete.
Om det finns ett befintligt fastighetsnät Fiber/kat kan vi ha möjligheten att använda denna efter en godkänd undersökning.

Vi ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkterna inne i bostäderna, vilket består av kontaktering av switchen/tjänstefördelare.

Vem äger anslutningen?

Fastighetsnätet är fast egendom och tillhör fastigheten. Ägandet av fastighetsnätet tillfaller därmed fastighetsägaren. Sundbybergs Stadsnät äger aktiv utrustning och monterade fiberswitchar i fastighetens Nod.

Kan man använda redan etablerad kanalisation i fastigheten?

Ja, om det finns plats att installera det nya nätet i den befintliga kanalisationen.

Vem bygger fastighetsnätet?

Fastighetsägare har möjlighet att via en annan entreprenör bygga fastighetsnätet. Alternativt kan vi offerera och utföra även detta arbete.

Var placeras anslutningspunkten i fastigheten?

Om inget annat avtalats placeras anslutningspunkten i lämpligt källarutrymme.

Kundtjänst

Har du några funderingar eller problem? Välkommen att kontakta oss!

Ring 08-706 91 35, läs vanliga frågor eller fyll i formuläret nedan.

Stadsområde i Sundbyberg i förgrunden står en person och ler stort.

Vi svarar när du ringer

Växel: 08-706 91 35

Se vanliga frågor

Hitta fler kontaktuppgifter på kontaktsidan.