Språk

Sundbybergs Stadsnät
– enkelt och tryggt!

Sundbybergs Stadsnät är det kommunalt ägda fibernätet för dig som bor eller jobbar i Sundbyberg. Genom att erbjuda ett säkert och stabilt fibernät för både medborgare och företag, ser vi till att sundbybergarna får en enklare och tryggare vardag.
Grönområde i Sundbyberg med stor fyrkantigt byggnad.

Tillsammans med kommunen kopplar vi även upp skolor, offentliga byggnader samt alla typer av fastigheter och anläggningar för utvecklingen av ett socialt, ekonomiskt och hållbart Sundbyberg.

Vår lokala förankring och kunskap gör att vi säkerställer att vi levererar det som kommunen och medborgarna har behov för. Dessutom utlovar vi en servicegaranti till alla stadsnätsanvändare och kan snabbt vara på plats om något inte fungerar.

Ditt lokala Stadsnät

Sedan år 2000 har vårt uppdrag varit att bygga ut och säkerställa tillgången till fiber för alla som bor och arbetar i Sundbyberg. Idag är vi en av Sveriges mest uppkopplade kommuner med 100%* fibertäckning, vilket betyder att nästan alla fastigheter i kommunen enkelt kan ansluta till Stadsnätets säkra och stabila nät.

*Källa: PTS

Vi säljer inte en tjänst, utan många!

Stadsnätet säkerställer utbyggnad, drift och underhåll av fibernätet i Sundbyberg, hela vägen från kablarna i marken och in i fastigheterna. Vi säljer däremot inga tjänster utan erbjuder en marknadsplats där marknadens ledande tjänsteleverantörer finns med sina erbjudanden. Med en Stadsnätsansluten fastighet väljer ni fritt vilka avtal och tjänster ni vill ha och kan byta när det passar. På så sätt slipper ni att vara bundna till en tjänsteleverantör under en viss tid.

Idag finns möjlighet att välja bland ett 20-tal leverantörer som totalt har 250 olika tjänster i sitt utbud. Sundbybergs Stadsnät är en driftsäker och långsiktig lösning som erbjuder obegränsad kapacitet. I dag kan vi leverera upp till 1 Gig/s (1000/1000 Mbit/s) via fibernätet.

Intelligenta tjänster för hemmet

Tekniken och möjligheterna med internet utvecklas ständigt. Sundbybergs Stadsnät har sedan några år tillbaka satsat på att ta fram tjänster som underlättar och gör livet enklare genom en rad intelligenta tjänster för hemmet, genom så kallad smalbandsteknik eller sakernas internet (IoT eller Internet of Things). Tanken är bland annat att kommunen ska kunna erbjuda välfärdstjänster som möjliggör för fler äldre att bo hemma längre. Men det finns också en rad intelligenta tjänster för alla som vill ha ett tryggare hem och en mer bekväm tillvaro som larm eller att styra hemmets belysning och elektronik. Kortfattat brukar vi säga; koppla upp ditt hem och koppla av!

Vi bygger och driftar nätet

Sundbybergs Stadsnät är ett samlingsnamn för Sundbybergs Stadsnätsbolag AB Org.nr. 556602-0631, och Sundbybergs Bredband AB Org.nr. 556599-3374. Båda bolagen har säte i Sundbyberg och ägs av kommunkoncernen Sundbybergs Stadshus AB.

Sundbybergs Stadsnätsbolag AB äger och förvaltar den passiva fysiska infrastrukturen.
Sundbybergs Bredband AB äger och förvaltar den aktiva utrustningen i bredbandsnätet som transporterar bredbandstjänster till och från slutanvändaren.

Kom och träffa oss

Vi har vårt kontor i Hallonbergen Centrum, Lötsjövägen 1B.

Dessutom deltar vi årligen på olika tillställningar och evenemang i Sundbyberg som Ursviksdagen, vårmarknaden, nationaldagen, seniormässan, kräft- och surströmmingsskivan samt julmarknaden.

Kundtjänst

Har du några funderingar eller problem? Välkommen att kontakta oss!

Ring 08-706 91 35, läs vanliga frågor eller fyll i formuläret nedan.

Stadsområde i Sundbyberg i förgrunden står en person och ler stort.

Vi svarar när du ringer

Växel: 08-706 91 35

Se vanliga frågor

Hitta fler kontaktuppgifter på kontaktsidan.