Språk

Kräftskivan som blev succé!

3 minuters lästid

Under torsdagskvällen anordnades den årliga kräft- och surströmmingsskivan i Sundbyberg, och oj vad mycket folk det var i rörelse nere på Sturegatan! Vid 17-tiden började det strömma in fler och fler sundbybergare på gatan för att sedan leda till en till synes mycket trevlig folkfest. Kvällen bjöd på härlig musik, lokala och mobila butiker som sålde allt ifrån stark chili till fina ostar och skönhetsprodukter, diverse organisationer, politiska partier och inte minst en himla massa kräftkäk.
Tallrikar med kräftor

Härlig stämning och fint väder
Veckans ostadiga väder slog över till ett stabilt uppehåll och en härlig temperatur under torsdagskvällen. Kräft- och surströmmingsskivan är verkligen en samlingsplats för alla sundbybergare för att mingla, lyssna på livemusik, köpa lite smått och gott samt äta goda kräftor! Med oss hade vi affär och produktion i fronten som talade med sundbybergare där de lite snyggt fick pinpointa sin fastighet. Är ni uppkopplade till Stadsnätet eller inte?

”Högre tryck än jag trodde”
Jag går fram till en lokalbo medan jag går längs med Sturegatan. Han är glatt överraskad av alla personer som har valt att ta sig ut.
– Det är högre tryck än jag trodde att det skulle vara, säger Niklas, som bor i Sundbyberg. Jag var inte riktigt beredd på att det skulle vara ett sådant engagemang, men det är väldigt kul att se, fortsätter han. Niklas menar att det under tidigare evenemang inte alltid är så mycket folk men tycker att sundbybergarna tagit sig i kragen! Traditionerna är enligt honom viktiga för att hålla i gång stadspulsen som tyvärr haft en nedgång då många fysiska butiker behövt stänga igen på grund av mer e-handel och pandemi.

Våra affärsansvariga på plats till sundbybergarnas förfogande
Under kvällens gång diskuterades fibernät och IntelliHem med sundbybergarna. Till deras förfogande stod några år våra kollegor från affär och produktion som samtalade och svarade på frågor. Tack vare kartan vi hade med oss kunde lokalbor peka ut var de bodde och därmed få ett mer personligt samtal med Stadsnätets personal och diskutera just den specifika fastighetens uppkoppling och smarta tjänster till boendet. Utloppet var trevliga samtal med en del nyfikna röster gällande IntelliHem och vilka fördelar de tjänsterna skulle kunna ha i ens eget hem.

Mot 21-tiden började trycket avta och den hektiska eftermiddagen och kvällen tog sig mot sitt slut. Kräft- och surströmmingsskivan gjorde susen i år och det är så kul att se sundbybergarnas engagemang och gemenskap. Nu laddar vi upp och välkomnar en krispig höst!

Nyheter

Läs fler nyheter

Människor klädda i orange och vita kläder står utanför ett tält som pryds med flaggor som det står Sundbybergs Stadsnät på.
Nyheter

2 min lästid

Nationaldagsfirande på Golfängarna

Nationaldagsfirandet i Sundbyberg är en tradition sedan många år tillbaka och så även Stadsnätets medverkan....

Nyheter

1 min lästid

Sommarkänsla på årets vårmarknad

I torsdags genomfördes den årliga vårmarknaden i de centrala delarna av Sundbyberg. Scenframträdanden, knallar, butikserbjudanden,...

Anställda på Sundbybergs Stadsnät i orangea jackor utanför ett marknadstält.
Nyheter

1 min lästid

Kom och träffa oss på vårmarknaden 30 maj

Den 30 maj hålls vårmarknad i centrala Sundbyberg och vi på Stadsnätet finns med bland...

Nyheter

2 min lästid

Förstärkning och förbättring av Stadsnätet – ett ständigt pågående arbete

Vårt arbete med att bygga ut och förstärka fibernätet i Sundbyberg pågår löpande. Bredbandstäckningen i...

Kundtjänst

Har du några funderingar eller problem? Välkommen att kontakta oss!

Ring 08-706 91 35, läs vanliga frågor eller fyll i formuläret nedan.

Stadsområde i Sundbyberg i förgrunden står en person och ler stort.

Vi svarar när du ringer

Växel: 08-706 91 35

Se vanliga frågor

Hitta fler kontaktuppgifter på kontaktsidan.