Anslut din villa

Du som är villaägare får genom att ansluta ditt hus till stadsnätet tillgång till modern fiberteknik med obegränsade möjligheter. En fiberanslutning till stadsnätet innebär en framtidssäker investering i fastigheten.
Vill du ansluta din villa till stadsnätet? För att se statusen för just ditt område kan du söka på din adress.

1. Gör en intresseanmälan

Klicka på knappen "Intresseanmälan från villaägare" i högerspalten och skicka in din anmälan. Du får då ett avtal hemskickat som ska undertecknas och returneras. Avtalet gäller endast om det är tillräckligt många i området som tecknar avtal.

2. Byggnation

Om tillräckligt många skickar in avtal så beslutar vi om utbyggnad. Området projekteras och vi kommer att bjuda in till ett informationsmöte. Vi ser till att fibernätet förläggs fram till din tomtgräns.

3. Villaägaren gräver själv

Du står för grävningen på din egen tomtmark från angiven plats vid tomtgränsen fram till villan. Vi kan ordna hjälp för detta arbete om du behöver det, dock får du stå för kostnaderna. Du ansvarar även för återställningen på din egen tomt.

4. Vi sätter upp ett Stadsnätsuttag

Vi ansluter med fiberkabel och monterar en Stadsnätsbox inne i fastigheten. El ska finnas framdraget i närheten av stadsnätsboxen. Från stadsnätsboxen bygger du ditt eget villanät med kabel eller trådlöst.

Vill du vara kontaktperson?

Det är bra om vi kan ha en eller flera kontaktpersoner i området som en länk mellan oss och alla boende. Kontaktpersonen kommer att få information och material genom oss och vara ambassadör för området. Hör av dig till oss på telefon 08-706 91 35 eller mejla till