Språk

Sundbybergs Curlingklubb bytte till Stadsnätet och fick ett stabilt nät med hög kapacitet

3 minuters lästidSundbybergs Curlingklubb har två anställda och är sedan ca 1,5 år tillbaka, anslutna till Sundbybergs Stadsnät. Ett stabilt nät är avgörande för dem och deras verksamhet, då både de själva och deras gäster är beroende av internet med hög kapacitet. Valet föll enkelt på Stadsnätet.  
Curlingbana i Sundbybergs Curlingklubb

Precis intill Lötsjön, i Sundbybergs Curlinghall har Sundbybergs Curlingklubb sina lokaler. Curlingklubben bedriver träning för sina medlemmar, anordnar tävlingar och hyr ut banor till företagsevent och till privatpersoner som vill prova på curling.

Livestreaming kräver stabilt internet

När klubben arrangerar tävlingar så livestreamas dessa alltid och därför är en stabil och pålitlig internetanslutning med hög kapacitet av stor vikt för verksamheten. Klubben har kameror som de filmar och streamar med själva, men även gäster sänder direkt.

Henrik Alexander, ordförande i curlingklubben:

– Tidigare hade vi en lösning med en 4G router och det fungerade inte alls så stabilt och bra som vi önskade. Nu när vi har fiber har vi kunnat bygga ut WiFi-nätet så att vi har det överallt i lokalen. Täckningen är nu bra överallt och räcker till både oss själva och våra gäster. Allt fungerar enkelt och smidigt och vi drabbas inte längre av störande avbrott i sändningarna.   

Henrik Alexander, ordförande i Sundbybergs Curlingklubb

På frågan varför man valde Stadsnätet berättar Henrik att det kändes ganska självklart när man fattat beslut om att man skulle uppgradera.

– Vi visste att Sundbybergs IP och ishallen, som är våra grannar, redan var anslutna så valet föll enkelt och naturligt på Stadsnätet. 

…det är väldigt bra att det är ett öppet nät och att jag har många valmöjligheter…

Lokal service och support stor fördel

Närheten och vetskapen att han snabbt och smidigt kan få hjälp via Stadsnätets lokala service och support är något som Henrik ser som en stor fördel, men berättar också att han hittills inte har varit i behov av att kontakta dem. 

– Vi har inte behövt varken service eller support någon gång. Allt har fungerat perfekt sedan vi blev anslutna.

Som ansluten till Sundbybergs Stadsnät får man tillgång till ett 20-tal tjänsteleverantörer och deras utbud med drygt 250 olika tjänster, vilket ger stor valfrihet för användarna. Detta är också något som Curlingklubben uppskattar och som Henrik vill lyfta fram som en fördel.

– Förutom närheten om jag skulle behöva hjälp så tycker jag att det är väldigt bra att det är ett öppet nät och att jag har många valmöjligheter när det kommer till tjänsteutbudet. Jag kan välja det som passar verksamheten bäst och även byta efterhand om det skulle behövas. 

Är du intresserad av att veta mer om vilka fördelar en anslutning till Sundbybergs Stadsnät skulle kunna betyda för dig och din verksamhet, kontakta oss!

Nyheter

Läs fler nyheter

Nyheter

2 min lästid

Förstärkning och förbättring av Stadsnätet – ett ständigt pågående arbete

Vårt arbete med att bygga ut och förstärka fibernätet i Sundbyberg pågår löpande. Bredbandstäckningen i...

Skrattande kvinna vid skrivbord
Nyheter

2 min lästid

Öppet nät

När du väljer att ansluta dig till Sundbyberg Stadsnät får du tillgång till vårt öppna...

Man som har problem med sitt internet
Tips & råd

2 min lästid

Min internetuppkoppling fungerar inte! Vad gör jag?

Vi vet att det är frustrerande när internetuppkopplingen ligger nere och att det kan inträffa...

Upplysta bredbandsfiber
Nyheter

3 min lästid

Sundbyberg i toppen bland landets kommuner med 100% täckning i ny bredbandskartläggning

Bäst fibertäckning bland Stockholmskommunerna tillsammans med Sollentuna. En kartläggning som Post och Telestyrelsen (PTS) årligen...

Kundtjänst

Har du några funderingar eller problem? Välkommen att kontakta oss!

Ring 08-706 91 35, läs vanliga frågor eller fyll i formuläret nedan.

Stadsområde i Sundbyberg i förgrunden står en person och ler stort.

Vi svarar när du ringer

Växel: 08-706 91 35

Se vanliga frågor

Hitta fler kontaktuppgifter på kontaktsidan.